top of page
  • Yazarın fotoğrafıAslı

2023 Yılının Numerolojik Değeri

2023 Yılının Numerolojik Değeri


Gökkuşağı 7 renkten oluşur, bir hafta 7 gündür, dünyanın 7 harikası olduğu kabul edilir, Hz. Mevlana’nın 7 öğüdü vardır, İstanbul ve Roma şehirleri 7 tepe üzerine kurulmuştur…


7 sayısı kutsal dinlerde ve belirtilen örneklerde olduğu gibi pek çok yerde karşımıza çıkmaktadır.


Numerolojik olarak 2023 yılı bize 7’nin titreşimini işaret etmektedir. (2+0+2+3=7)


Bedenimizin fiziksel katmanının dışındaki enerji bedeninde omurga boyunca uzanan 7 enerji merkezinin 7.si olarak bilinen Taç veya Tepe çakra Sanskritçe’de “Sahasrara” olarak ifade edilir. Sahasrara; bin veya sonsuz anlamına gelir. Taç çakranın sembolü de bin yapraklı lotus çiçeğidir.

Lotus çiçeği, bataklık alanlarda yetişmesine rağmen, etrafındaki çamura aldırmadan çiçek açar. Köklerinde kir ve çamur varken, pırıl pırıl açan çiçeği ile yeniden doğuş, saflık ve güzelliği simgeler.


Numerolojide 7 sayısı ile ifade edilen Taç Çakra, aydınlanmayı ve bilgeliği temsil eder. Taç Çakra’nın uyanması, ruhsal bir aydınlanma ve evrensel akış demektir.

2023 yılında öncelikle kendi ruhsal bilgeliğimize inanmak, sezgilerimize önem vermek önceliğimiz olmalı. 7 sayısının titreşiminin aktif olduğu bu yılda içimize dönüp şefkat, kabul ve sevgi duygularını harekete geçirmek, hayatımızda strese neden olan, bizi mutsuz eden durumların da zihnimizden uzaklaşmasını sağlayacaktır.


Bu yıl içinde, numerolojide eğitim ve aydınlanmayı temsil eden Taç Çakra’nın uyumlu çalışması için bol bol kitap okuyabilir, meditasyon yapabilir, doğada vakit geçirerek yüksek bir dağın tepesinde sessizce durarak maneviyatı hissedebilir, mor ve beyaz renkleri kullanabilirsiniz.

Beyaz lotus çiçeğinin saflığı, dinginliği, yeniden doğuşu temsil etmesi ya da incinin pırıl pırıl parlaması gibi 7 enerjisini kullanabileceğiniz bir yıl olmasını dilerim.


Sevgi ve iyi niyet duygularımla,

Aslı

bottom of page