top of page

Astrolojide Işıklar Ay ve Güneş

Astrolojide ışık nedir?

Astrolojide ışıklar Güneş ve Ay’dır. Işıklar dediğimiz Güneş ve Ay astroloji̇de büyük öneme sahi̇ptir. Cinsiyet her şeyde vardır ve her bir şey eril ve dişil prensiplere sahiptir. Astrolojide Güneş eril ışıktır, Ay ise dişil ışıktır. Astrolojide Güneşin ışığıyla yaşam başlar Ay’ın ışığıyla yaşam sonlanır.


Güneş ve Ay;


Gece ve gündüz gibi..


Siyah ve beyaz gibi..


Beden ve ruh gibi..


Madde ve mana gibi..


Dünya üzerindeki dualite!..


Astrolojide Ay’ın Önemi

Hayatlarımıza yön ve şekil veren iki ışıktan biridir Ay. Batı astrolojisinin Güneş’i fazlasıyla vurgulaması ve popüler yapması. Yani “burcun nedir?” sorusunun cevabı!. Ay’ın önemini ötelememize sebep oldu. Oysa Ay, dünyanın hemen üstündeki pozisyonu ve fazları sayesinde doğumdan ölüme tüm hayat akışının başrol oyuncusudur. Güneş-Ay, gece -gündüz, beden-ruh! Ay işte bu kadar anlam ve önem içerir. İnsanı insan yapan iki temel kavramı anlatır: Maddeyi ve manayı!


Ay dişildir. Ay insandaki içsel dürtülerin ifadesidir. Bedenimizin %70’den fazlası sudur ve Ay suyu ifade ettiği ve etkilediği için dolayısıyla bizi yönlendirendir. Ay dünyaya diğer tüm gezegenlerden daha yakındır. Bu açıdan da etkisi oldukça yoğundur. Ay astrolojide Yengeç burcunu temsil eder. Besleyen, koruyan, himaye edendir. Anne, anneanne, kızkardeş, büyükanne gibi kadın figürleri gösterir.


Ay, aynı zamanda bilinçdışını, eskiyi yani geçmişi ifade eder ve zihinle ilgilidir. Geçmişimizin (bilinç dışımızın) şimdiye (bilincimize) yansımasıdır Ay. Bu yüzden de Ay burçlarımız çok çok önemlidir.


Ay bir burçta 2-3 gün kalır ve Zodyaktaki döngüsünü 28 günde tamamlar.


Astrolojide Güneş’in Önemi

Güneş, ışıkların en parlağıdır. Dünyaya ışığını yansıtan en parlak yıldız olan Güneş, Dünya’ya ait olan enerjimizin, dünyevi egomuzun sembolüdür. En güçlü eril semboldür. Baba, büyükbaba, eş, erkek patron, erkek kardeş, abi, amca, dayı gibi eril enerjileri temsil eder. Güneş, gelecek demektir, bilinçli akıl demektir. Haritalardaki Güneş burcumuz, bizim ışığımızın nerede nasıl parlayabileceğini veya parlaması gerektiğini anlatır, bu açıdan kişinin kendi sağlıklı egosunu beslemesi açısından bir yol göstericidir ve varolmak, Güneşimizi parlatmamızla olur. En parlak yıldız Güneş, Zodyaktaki döngüsünü 1 yılda tamamlar ve her burçta yaklaşık 1 ay kadar kalır.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page