top of page

Astrolojide Kişisel Gezegenler

Astrolojide haritamızda bulunan gezegenler baş rol oyunculardır. Bunların hangi evde, hangi burçta olduğu bizim tekamül yolculuğumuzdaki rehberimizdir. Özellikle kişisel gezenler olan Merkür, Venüs ve Mars haritanın mihenk taşlarıdır.


Birlikte bu kişisel gezegenleri inceleyecek olursak;



MERKÜR

Kalde sıralamasında ikinci sırada olan Merkür, İkizler ve Başak burçlarını yönetir. Mitolojide Hermes olarak bilinir. Nötr cinsiyettedir. Doğası soğuk ve kurudur. Fonksiyonu iletişim olup yönelimi, haberleşme, bilgi alışverişi, öğrenme, anlama ve yorumlama, analiz etme, mantık, muhakeme, beceri, konuşma şekli, yazma, aracılık, akıllılık ile ilgilidir.


Güneşe en yakın gezegendir. Zodyağın çevresini 88 günde döner.

Merkür kişinin aklındaki kütüphanedir, bilgidir ve bizim bilgiyi algılayış şeklimizdir.

Merkür tanrıların habercisidir. Güneşten fazla uzaklaşamadığı için Güneş’in isteklerini dışarı aktaran, Güneş’e gelen bilgileri sunan bir habercidir.


Merkür’ü temsil eden meslekler; yazıcılar, bankacılar, tüccarlar, öğretmenler, bilim insanları, hukukçular, matematikçiler, hırsızlar, üçkağıtçılar, astrologlar.

Merkür, Başak ve Kova burçlarında yücelirken, Balık ve Aslan’da düşük, Yay ve Balık burcunda zarardadır.



VENÜS

Kalde sıralamasında üçüncü sırada olan Venüs, Boğa ve Terazi burçlarını yönetir. Mitolojide Afrodit olarak bilinir. Dişil enerjidir. Doğası soğuk ve nemlidir. Estetik, haz arayışı ve harmoni en büyük özelliğidir. Yönelimi ilişki kurmak, cezp etmek, uzlaştırmak, dengelemek, sahip olmaktır. Bizim sevme şeklimizdir. Gerek dostane, gerekse tutkulu, aşk dolu sevme şeklimizdir Venüs. Aynı zamanda Venüs parayı da temsil eder, değer verme şeklimizi yansıtır.

Güneşe en yakın ikinci gezegendir. Zodyağın çevresini 225 günde döner ve her burçta 19 gün kalır. Gökyüzünde çok parlayan bir gezegen olduğu için mücevherleri de temsil eder.


Venüs; aşk ve estetik, ikili ve sosyal ilişkiler, tutkular, cinsellik, çekicilik, barış, keyif veren her şey, müzik, sanat ve eserleri, giyim kuşam konularını temsil eder,

Genç kadınlar, sevgililer, kız kardeşler, müzisyenler, solistler, kumaşçılar, mücevherciler, dekoratörler, güzellik uzmanları, temsil ettiği kişilerdir.

Venüs Balık burcunda yücelimdedir, Başak burcunda düşüktür, Koç ve Akrep burcunda zarar görür.


MARS

Kalde sıralamasında beşinci sırada olan Mars, Koç ve Akrep burçlarını yönetir. Mitolojide Ares olarak bilinir. Eril enerjidir. Doğası sıcak ve kurudur. Gayret etmek, kendini ortaya koymak, mücadele etmek, savaşmak Mars ile ilişkilendirilir. Cesaret, inisiyatif, hırs, fiziksel enerji, rekabet, tartışma, öfke, saldırganlık, cinayet, silahlar, kesici aletler, askerlik, savaş Mars ile ilişkilendirilir.

Girişimciler, öfkeli ve aksi yapıdaki kişiler, diktatörler, zafer kazanmış kumandanlar, düşmanlar, cerrahlar, gangsterler, erkek kardeşler Mars’ın temsil ettiği kişilerdir.

Cesur, atılgan, coşkulu, kolay etki altında kalmayan, kimseye itaat etmeyen, girişken, lider, öncü, hedefe ulaşan, risk alan, rekabet ve mücadeleden hoşlanan, tehlikeleri atlatma gücüne sahip, iyi savunmacı Mars’ın kişiye kattığı karakteristik özelliklerdir.

Güneşe en yakın üçüncü gezegendir. Zodyağın çevresini 23 ayda döner ve her burçta ortalama 2 ay kalır. Mars sıcak ve kuru doğaya sahip olduğundan aşırıya kaçıldığında yaşama zarar verebilen küçük uğursuz (malefik) olarak bilinir. Ancak hayat içerisinde bize mücadele yeteneği de verir.

Yüceldiği. burç Oğlak olup, düşük olduğu burç Yengeç, zarar gördüğü burçlar ise Boğa ve Terazi’dir.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page