top of page

GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI

Tutulmalar yaşadığımız sistem içerisindeki düzen için çok önemlidir. Dünyanın varoluşundan itibaren gözlemlenen tutulmalar aslında hayatımızdaki kadersel noktaları da belirler. Bir tutulma ile doğar, bir tutulma ile bulunduğumuz hayata veda ederiz aslında. Astrolojide her tutulmanın bir numarası vardır. Buna “Saros numarası” denir ve aynı Saros numarasına ait tutulmalar 18 yılda bir tekrar eder. İşte bu döngüler de Saros Döngüleri’dir. Ezoterik anlamda baktığımızda ve hiç astroloji bilmesek bile kendi hayatımızı gözlemlediğimizde 18 yılda bir kadersel anlamda neler yaşadığımızı görebiliriz.


Güneş, sistemin ana yöneticisidir, Ay ise bizi etkileyen en önemli yapıdır.


Güneş ve Ay tutulmalarının nasıl oluştuğunu her birimiz ilkokulda fen bilgisi derslerinde öğrendik. Hayatımızdaki önemini de astrolojik olarak öğrenmeye devam ediyor, her tutulmada bir durum, bir yaşam tecrübesi deneyimliyoruz.

Şimdi biraz tutulma çeşitlerinden ve bunların hayatımıza olan etkilerinden bahsedelim:


  • Aslında Güneş tutulması bir yeni aydır ve Ay tutulması da bir dolunaydır.

  • Yeni aylar hayatımızda başlangıçları (Yeni iş, kariyer, evlilik, hamilelik, askerlik, mülk alımı, taşınma durumları vs.) Dolunaylar da hayatımızdaki bitişleri verir. (Boşanma, işten ayrılma, hayatın son bulması) gibi durumlar yaşatır. Ancak unutmamalı ki her bitiş bir başlangıçtır.


Güneş Tutulma Çeşitleri:

  • Tam tutulmalar

  • Parçalı tutulmalar

  • Hybrid tutulmalar (etkisi çok fazladır)

  • Halkalı Güneş tutulması ( genellikle evlilik verir)


Tutulmaların hayatımızdaki etkilerini, tutulmanın gerçekleştiği burçlardan daha net görebiliriz. Bunu da doğum haritamız ile tutulma anının haritasını üst üste koyarak sağlayabiliriz.


Hermes’ in de dediği gibi “gökyüzünde ne var ise yeryüzünde de o vardır.” İşte tutulmalar hayatımızda bu yüzden önemlidir.


İyi niyetlerimle,

Nazan şahin

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page