top of page

JÜPİTER BOĞA BURCUNDA

16 Mayıs 2023 akşam saatlerine doğru Jüpiter Boğa burcuna geçerek farklı bir enerji çalıştırmaya başlıyor.


Önceki dönemlerde Jüpiter Boğa burcuna geçtiğinde Dünya ve ülkemizde neler yaşanmış kısa bir göz atalım. Elbette ki bu dönemlerde olanlar tek Jüpiter etkisi ile olmadı. Ancak geçmişe göz atmak yaşanabilecekleri tahmin etmek için önemli bir yol.


Haziran 1928 - Haziran 1929

Büyük Buhran(1929-1930) Dünya ekonomisi ciddi bir krizle karşı karşıya kaldı.


Mayıs 1940 - Mayıs 1941

II. Dünya Savaşı Dönemi, kıtlık ve açlık hakimdi.


Nisan 1952 - Mayıs 1953

Büyük liderlerin ölümü yaşandı, örneğin Stalin ve görev devir teslimleri yapıldı.


Nisan 1964 - Nisan 1965

Malcolm X'in suikastı yaşandı.


Mart 1976 - Nisan 1977

50 yıl aradan sonra ilk kez 1 Mayıs kutlandı.


Mart 1988 - Mart 1989

Filistin, bağımsızlığını kazandı.


Haziran 1999 - Ekim 1999

İzmit ve Düzce depremi Ekonomide küçülme yılı oldu.


Şubat 2000 - Haziran 2000

23 Nisan 2000 tarihinde çok partili Türk siyasi tarihinde bir ilk gerçekleşmiş ve mecliste temsil edilen tüm partilerin (DSP, MHP, FP, ANAP, DYP) ortak kararıyla TBMM dışından bir aday cumhurbaşkanlığı için ortak bir aday gösterilmişti.

Ortak aday olan Ahmet Necdet Sezer 16 Mayıs 2000 tarihinde Cumhurbaşkanlığı görevini devraldı.


Haziran 2011 - Haziran 2012

2011 Türkiye genel seçimleri yapıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi oyların %49.9'unu alarak en çok milletvekili çıkaran parti oldu. Genel seçimler sonrası TBMM yemin krizi yaşandı.

Jüpiter'e giden ilk güneş enerjili uzay aracı Juno fırlatıldı.


Boğa, sabit bir toprak burcu olarak maddi değerlere, finansal konulara, doğaya, beslenmeye, güvenliğe ve güvenceye odaklanır. Jüpiter ise genişleme, büyüme, şans, fırsatlar ve pozitif gelişmelerle ilişkilendirilir. Bu transit dönemlerinde aşağıdaki etkiler gözlenebilir:

1. Finansal büyüme ve refah: Jüpiter'in Boğa burcunda geçtiği dönemlerde ekonomik büyüme, finansal piyasalarda olumlu hareketler ve genel refah artışı gözlenebilir. Yatırım fırsatları ortaya çıkabilir ve maddi kazançlar elde etme şansı artabilir.

2. Doğal kaynaklar ve çevre konularında gelişmeler: Boğa, doğal kaynaklarla ilişkilidir ve Jüpiter'in burada geçişi doğal kaynakların keşfi, çevre koruma ve sürdürülebilirlik konularında ilerlemeler getirebilir.

3. Beslenme, tarım ve gıda konularında artan farkındalık: Boğa burcu, tarım, gıda ve beslenmeyle ilişkilidir. Jüpiter'in bu burçta geçtiği dönemlerde, organik tarım, sağlıklı beslenme ve sürdürülebilir tarım uygulamaları gibi konulara yönelik artan farkındalık ve ilgi gözlenebilir.

4. Gayrimenkul ve emlak sektöründe büyüme: Boğa, taşınmaz mallarla ilişkilendirilir. Jüpiter'in bu burçta geçişi, emlak sektöründe büyüme, konut piyasasında canlanma ve gayrimenkul değerlerinde artış gibi etkiler yaratabilir.




12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page