top of page

KARMİK AY DÜĞÜMLERİ

Düğümler gökyüzünde fiziksel olarak belli bir noktayı göstermezler. Ay’ın Dünya etrafında dönerken ve Dünya’nın da Güneş’in etrafında dönüşü sırasında birbirlerini kestikleri simgesel bir noktadır düğümler. Yani iç içe girmiş iki halkanın birbirlerine temas ettikleri noktadır.

Düğümlerin anlamları ise oldukça önemlidir. Düğümler Kuzey Ay Düğümler ve Güney Ay Düğümler olarak aslında içimizdeki düaliteyi anlatırlar. Bir ikilemdir ve tekâmül! İkilemden çıkıştır!

Karanlığımızı, aydınlığımızı fark ettirir. Bu enkarnasyonda ışığımız Kuzey Ay Düğümümüzdür. Haritalarımıza Kuzey Ay Düğümleri noktasından bakabilirsen bize bir kuşbakışı kazandırır ve böylece haritayı neye veya nereye doğru çalıştırmamız gerektiğini görebiliriz.

Düğümler siyah ve beyaz kadar zıt kutuplardır. Dolayısıyla hiç kolay değildir. Öte yandan tüm gizli çıkış yolları Ay Düğümleriyle aydınlanır.

Haritalarımızdaki veya hayatlarımızdaki çıkmazlarımızdan, karışıklıklarımızdan, kısır döngülerden, ‘neyi fark etmeliyim’ dediğimiz deneyimlerimizden bizi çıkaracak olan, yol gösterecek olan temelde Kuzey Ay Düğümlerimizdir. Haritalarda burçlar yer değiştirir, açılar değişir, gezegenler retro yapar veya ilerler, birçok hareketlilik yaşanır bize yansımaları olan. Fakat değişmeyen nokta KAD’dır. Ne yaparsak yapalım, nereye gidersek gidelim, o ışık, o meşale o yol gösterici hep Kuzey Ay düğümüdür.

Kuzey Ay Düğümüne hizmet etmeye çalışanın farkındalığı gelişir. Kendi ruhuna kavuşur. Kendi ruhuyla buluşma cesaretini gösteren sistem dünyevi tatmin yollarını da açar.

Düğümlerin işaret ettiği dürtüleri fark edip aktifleştirmek bizim tekamülümüzü tamamlamak için elzemdir. Aksi takdirde sistem işimizi zorlaştıracak, daha ağır deneyimlerle sancılı ve acılı olaylar yaşatacaktır. Yani ya seve seve ya zorla.. Sistemin ve işleyişin önünde durmak imkansızdır.. Bu bizden çok daha büyük bir organizasyondur. Ve aslında bizim için en iyi olan hazırlanmıştır.

Bizim bunu fark etmemiz için. Farkında olmamız için... Farkındalık yaşamamız için... Olmak için... Ölmek için... ölmek ve olmak için... Tekâmül için gidilmesi gereken yerdir Kuzey Ay düğümüdür! Cennettir... Dharmadır.

Bu noktada Güney Ay Düğümlerimiz ise geçmişten getirdiğimiz karma dediğimiz hücrelerimize işleyen alışılmış ve çok iyi bildiğimiz dürtülerimiz alışkanlıklarımız ve duygularımız diyebiliriz. Bu yüzden Güney Ay düğümü, her yerini çok iyi bildiğimiz bir şehir gibidir. Aşina olduğun bir yerde, aynı rutinlerle tanıdık duygularla yaşamak gibidir Güney Ay düğümü. Oysa biz aynı rutinleri tekrarlamak için gelmedik bu enkarnasyona!.. Bu yüzden Güney Ay Düğümlerimizde kalmak, hem madde hem de mana dünyasında hep bir yarım kalmışlık veya tatminsizlik yaşatır bize. Bu yüzden Güney Ay düğümü karmadır, Kuzey Ay düğümü dharmadır. Yani cehennem ve cennet kavramlarıyla eştir. Bu sebeple pusula Kuzey Ay Düğümümüz olmalıdır.

Düğümler çok detaylı ruhsal içerikli bir konudur. Mümkün olduğunca size bir ‘ana fikir’ sunmaya çalıştım. Sizlere bir çıkış noktası veya bir başlangıç olabilmesi için..

Aşağıda Düğümleri burçlarda incelerken; siz zaten kendi hikayenizde ne demek istediğimi çok net anlıyor olacaksınız... Öte yandan belirtmeliyim ki Ay düğümlerinin burçlardaki anlamlarını anlayabilmek, yazdıklarımızdan çok daha karmaşıktır. Bunu idrak edebilmek, natal haritanıza özel profesyonel danışmanlık almanızı gerektirir...



EGO: Her şey yerli yerine oturduğu zaman huzur bulacağım...

RUH: Huzuru Bul... Ardından her şey yerli yerine oturacak!


TÜM SİSTEM RUH ÜZERİNE KURULUDUR.

IŞIK TUTMUŞ OLMASI DİLEKLERİMLE YEŞİLTARA SEMRA


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page