top of page

Satürn Döngüleri

Satürn spiritüel astrolojide bizim dünyaya geliş sebebimizdir aslında. Dünyaya geldiğin yada dünyaya gelmene sebebiyet veren etkendir. Ve bu kişiyi nereye götürecek ; dharmaya mı , karmaya mı bunu anlatır Satürn bize.


Hayatımızda Satürn döngülerinin (satürn çevinimleri) çok önemli yeri vardır. İlkokul çağından başlar ve her 7-7.5 yılda bir önemli dönüm noktaları yaşarız. 6-7 yaşlarında ilkokula başlar, 14 yaşında ergenlik dönemi, 21 li yaşlarda askerlik gibi önemli dönüm noktaları haritamızdaki Satürn döngü noktaları ile ilgilidir.


Doğum haritalarında Satürn döngüsünü sentezlediğimizde 7-14 yaş ilk döngüdür ve haritada ilk Satürn – Satürn karşıtlığı yaşanır.


14-21 yaş arasında ise haritalarımızda Satürn- Satürn karesi oluşur ve bu bize farkındalık ve büyüme aynı zamanda hayata karşı ivme kazanmamızı sağlar.


21 yaş döngüsünde ise artık gençlik yılları başlamıştır , daha fazla kararlarımızı kendimiz almak ister, aileden özgürleşmeyi seçebiliriz. Hayatımızı tamamen kendimiz yönetmek isteriz.


21-28 yaş aralığında bazen 29 yaş olabilir işte bu yıllarda haritalarımızda Satürn- Satürn kavuşumu yaşarız ve adete hayatımız yeniden şekillenir. Bazılarımız evlenir, hatta anne – baba oluruz. Gençlik biter artık olgun insanlar oluruz, özellikle 30 lu yaşlarda aile kurduğumuz çok büyük olasılıktır.


Haritalarımızda ikinci Satürn – Satürn karesi yaptığımızda artık 35 li yaşlarda oluruz ve iyice olgunlaşır, gelişiriz. Hatta 42 li yaşlarda 2. Kez ergenlik bile yaşayabiliriz.


42 yaşına kadar yaşanılan Satürn döngüleri çok önemlidir.


42-45 yaş arasında yaşanılan Satürn karşıtlığı bize orta yaş döngüsünü başlatır. Artık ikinci Satürn döngüsüne kadar hayatımız şekillenir ve sonrası için farklı şekillenecek hayat sunar sisten bizlere.


Ayrıca ‘’ SAKLI GEÇİŞ ‘’ dediğimiz bir nokta var ki ; o da transit haritalarımızda Satürn 1-2-3. Evlerden geçerken yaşarız ve bu 4. Ev girişine kadar sürer. 2.5- 3 yıl süren bu geçişte hayat daha olumlu seyretmeye başlar. Ancak bu süreçte diğer gezegenlere açıları olumsuz olur ise bu süreç daha zor geçecektir.


Önemli bir noktada şudur ki ; yine bu yaşlarda Satürn transitte 10-11-12 . evlerden geçiyorsa kişi yükseliştedir ve kadersel olarak daha güçlüdür. Özellikle de buradan geçen gezegenlere olumlu açı yaparsa daha olumlu durumlar yaşanacaktır.


Sonuç olarak hayatımızda 14-28-42 yaş Satürn döngüleri çok önemlidir,bize bir şeyler öğretir ve o konuda disipline eder.


NAZAN ŞAHİN

498 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1 Comment


👏👏👏👏

Like
bottom of page