top of page

YENİ AY- DOLUNAY VE AY FAZLARI

Güncelleme tarihi: 26 Nis 2023

Ay, yeniayda karanlık bir görünüme sahiptir. Bu evrede, Güneş ve Ay kavuşur ve yeni bir enerji başlar. İlk dördüne ilerleyen Ay, büyüme ve yansıtma enerjisi taşır. Ay, dolunaya doğru ilerledikçe ışık gökyüzünde yükselir ve bu, güçlü bir koruma anlamına gelir. Dolunay, sonlanma ve tamamlanma enerjisi taşır. Son dördüne ilerleyen Ay, küçülme fazına girer ve savunma azalır. Balzamik Ay, yeniaya 1-3 gün kala görülür ve savunma yeteneği oldukça azdır. Ay fazları arasındaki geçişler, farklı enerjiler taşır ve dikkatle izlenmelidir.


• YENİ AY 0-44 KOÇ

• HİLAL 45-89 BOĞA-İKİZLER

• İLKDÖRDÜN 90-134 YENGEÇ – ASLAN

• BÜYÜYEN AY 135-179 BAŞAK

• DOLUNAY 180-224 TERAZİ

• KÜÇÜLEN AY 225-268 AKREP-YAY

• SON DÖRDÜN 270-314 OĞLAK-KOVA

• BALZEMİK AY 315-359 BALIK


0-44° Koç Çocuksu, heyecanlı, dinamik, canlı, iyimser ve coşkulu tiplerdir. Hayatı deneyimlerken hevesli, korkusuz, atılgan ve gözü karadırlar

45-89° (Hilal) Boğa-İkizler Daha temkinli, güvenilir işlerin altına imza atmak isteyen, ağır hareket eden ve eline aldığı işleri tartarak ilerleyen kişilerdir. En büyük handikapları kararsızlıkları ve cesaretsizlikleridir.

90-134° (ilk dördün) Yengeç-Aslan Değişime açık, risk almaktan kaçınmaz ve her türlü zorlukla mücadele edebilen kişilerdir. Baskıya ve kısıtlanmaya gelemeyen yapıları nedeniyle tepkisel davranmaktan kaçınmazlar.


135-179° (Büyüyen Ay) Başak

Olgun ve karşı tarafa empati yapabilen, becerikli, emin adımlarla hayatta ilerlemek isteyen kişilerdir. Objektif bakabilirler, planlı yaşamaktan hoşlanır ve prensiplerinden ödün vermezler.


180- 224° (Dolunay) Terazi İlişkilerin ön planda olduğu, yaşamı seven, çekici, eli açık olan ve sürekli olarak kendilerini dengede tutmak zorunda hisseden kişilerdir. Estetik ve yaratıcı kabiliyetleri yüksektir, hayatın güzelliklerinden ruhen beslenirler.


225- 268° (Küçülen Ay) Akrep-Yay Kendilerine has bakış açılarını, deneyimlediklerini etrafındakilerle paylaşmak isteyen, iletişim yönü kuvvetli kişilerdir. Heyecanlı, özgür ruhlu, geleneklere bağlı kalmaktan hoşlanmayan bir yapıya sahiptirler.


270-314° (Son dördün) Oğlak-Kova Toplum adına mücadele etmek isteyen ve bu konuda elini taşın altına koymaktan çekinmeyen kişilerdir. En büyük handikapları hırsları ve aşırı katı tutum sergilemeleridir. Toplumsal statüye çok önem veren, diktatör ruhlu, kendinden emin insanlardır.


315-359° (Balzamik Ay) Balık Hayatlarında fedakârlık temalarının önde olduğu, kendilerini kurban etme eğilimi içinde olan, kabullenici karakterlerinden dolayı arka planda kalmayı tercih eden kişilerdir. Sezgileri yüksek, evrensel boyutta algıları gelişmiş, ruhsallığa açık yapıları nedeniyle spiritüel konulara eğilim gösterirler.


*Aslıhan Doktoroğlunun notlarından derlenmiştir.


39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page